Waarom wij denken dat retail nooit zal verdwijnen

Retail is de verkoop van goederen direct aan consumenten. Als we het hebben over de retail dan bedoelen we hiermee in de meeste gevallen de fysieke winkelpanden waar je allerlei producten kunt kopen. Deze bedrijven hebben het de laatste jaren bijzonder zwaar gehad en een groot aantal hebben daardoor de deuren moeten sluiten.

Dit heeft voornamelijk de maken met de financiƫle crisis die we achter de rug hebben. Tevens hebben de winkels te maken met hevige concurrentie van webwinkels die vaak in staat zijn dezelfde producten tegen een lagere prijs aan te bieden. Sommige mensen waren hierdoor van mening dat de traditionele retail industrie uiteindelijk zal verdwijnen. Wij denken dat retail nooit zal verdwijnen en dit is waarom.

Fysieke retail winkels bieden meer

winkelenDe eerste reden waarom wij denken dat retail nooit zal verdwijnen is dat de fysieke winkels meer bieden dan alleen maar een plek waar je producten kunt kopen. Samen met een vriend of vriendin gaan winkelen biedt bijvoorbeeld ook een sociaal vermaak. Een dagje shoppen is een reden om uit het huis te gaan en samen een leuke tijd te beleven.

Naast de winkels bezoeken zal je ook een hapje gaan eten bij een restaurant of als het goed weer is een drankje drinken op een terras. De gehele tijd kun je ook met elkaar bijpraten over hoe het leven gaat en waar je mee zit. Dit soort menselijke interactie moet altijd behouden blijven.

Sommige producten verkopen niet goed online

Aan andere reden waarom retail nooit zal verdwijnen, is dat sommige producten online niet goed verkopen. Als je bijvoorbeeld een nieuwe jeans wilt kopen, dan is pasvorm heel belangrijk. Dit is iets dat je niet vanaf een plaatje in een webwinkel kunt beoordelen.

Veel mensen prefereren daarom om een fysieke retail locatie te bezoeken waar zij in staat zijn om de jeans eerst aan te passen en zichzelf in een spiegel te bekijken. Heb je een paar gevonden dat lekker zit, dan kan je deze bij de kassa afrekenen en meteen mee naar huis nemen. De mogelijkheid om direct een product mee te kunnen nemen is ook een reden waarom etenswaren nog altijd het meeste in fysieke winkels wordt verkocht.

Wil je meer weten over narrowcasting? Bezoek dan:

narrowcasting